Vinkit sujuvampaan koulutyöhön

 1. Vaihda kansioon
  Kirjoita tuntimuistiinpanot ja tee tehtävät vihkon sijasta kansioon. Kansio on paljon kätevämpi tapa; et hukkaa sitä yhtä helposti kuin vihkoja, voit lisätä sivuja väliin ja kaikki muistiinpanot ovat samassa paikassa. Muovisen kansion lisäksi osta rei’itettyjä ruutusivuja ja värikkäät välilehdet jaottelemaan aineet.
 2. Säästä aivojasi
  Laita lukujärjestyksesi kansion ensimmäiselle sivulle, jolloin voit aina nopeasti vilkaista, missä seuraava tuntisi on. Jos käyt ahkerasti lokerollasi, laita lukkari myös loksan oveen.
 3. Vähennä kirjakuormaa
  Jos opettaja antoi kotiläksyn kirjan tehtävistä, ota kuva sivusta ja kirjan kappaleesta puhelimellasi. Näin vähennät taakkaasi, jos et jaksa kanniskella painavaa laukkua tai reppua. Huono puoli on se, että saatat unohtaa tehdä tehtävät, kun kirjaa ei ole muistuttamassa…
 4. Näppärämpi tiedonhaku
  Etsiessäsi tietoa kirjoitelmaan tai esitelmään, käytä sivustoa scholar.google.com. Google Scholar kohdistaa hakusi tieteelliseen kirjallisuuteen, kuten tutkielmiin ja artikkeleihin. Painamalla tietokoneen näppäimistöön Ctrl + F tai puhelimella pikavalintaa ”Etsi sivustolta” nopeutat tietosi etsimistä. Löydät heti haluamasi tiedon vaikkapa kokonaisesta kirjasta.
 5. Valitse istuinpaikkasi
  Oppitunnilla mene istumaan koulumme uusille korkeille pulpeteille. Näet parhaiten taululle, olet opettajan kanssa samalla tasolla ja pääset seisomaan, mikä lisää virkeyttäsi.
 6. Siistimmät muistiinpanot
  Osta Tipp-Ex. Se on valkoinen aina tai teippi, jolla peittää kirjoitusvirheesi. En tiedä, saako sitä Suomesta, mutta matkustaessasi ulkomailla voit löytää sitä kirjakaupoista. Rumat sutut katoavat muistiinpanoista, kun voit peittää kirjoitusvirheesi siististi.


  Sara Löyttyniemi