Kesäinen täyttötarina

Anna aivoillesi ärsykettä myös lomalla, ja täytä kesäinen tarina lukion opettajiemme ja henkilökunnamme nimillä. Alleviivatut osat nimessä tulevat käyttöön. Juodut mahdollisesti joidenkin virkkeiden kohdalla taivuttamaan sanoja. Jos sama sana esiintyy tarinassa useammin kuin kerran, huomaat sen merkinnästä (x2 tai x3). Alaviivojen lukumäärä kertoo sanan kirjainten määrän. Reiluuden vuoksi samannimiset opettajat on molemmat mainittu, mutta sanaa käytetään kerran (nämä kohdat merkitty sulkuviivalla). Tarina sisältää kolme etunimeä, joista Jaana ja Lasse käyvät kahteen eri paikkaan kirjainmääränsä takia. Tämän harjoituksen avulla et toivottavasti tule unohtamaan koulumme henkilökunnan nimiä loman aikana. Hauskoja hetkiä!

Tulosta tarina mukaan vaikka mökille

Bongasin uljaan _ _ _ _ _ _ _ _    _ _ _kyrössä, kun olin tapaamassa sukuani Pohjanmaalla muutaman päivän ajan. En ollut kuvia lukuun ottamatta aiemmin nähnyt tuota komeaa petoeläintä. _ _ _ _nnuksena   _ _ _ _ _ _ rannalle sytytettiin suuri _ _ _ _ _, jonka roihuamista koko maja_ _ _ _n väki oli tullut seuraamaan. “No _ _ _ _ _ on markkinat!” totesi maja_ _ _ _n emäntä ja jatkoi: “_ _ _ _nnuksena ei ole ikinä ollut väkeä näin sankoin joukoin.” Vieressä seisoskeleva isäntä totesi siihen: “_ _ _ muuta virko, mutta mehua ja

_ _ _ _ _pullaa ei taida riittää kaikille.” Juhlinnan ajaksi _ _ _ _ _isen vieras_ _ _ _ _ _n ovi oli jäänyt   _ _ _ _ _ _ _ auki, mikä ei paljoa naurattanut yöllä, kun hyttyset pörräsivät joka huoneessa.

 

Aamulla menimme rantaan ottamaan aurinkoa pari vuotta vanhemman serkkuni kanssa. Levitimme raidalliset pyyhkeemme laiturin nokkaan. “Ole kiltti, ja   _ _ _ _ minulle lisää aurinkovoidetta”, pyysi serkkuni _ _ _ _ _ ja alkoi levittämään sitä hyttysenpuremien täyttämälle iholleen. Vitsailimme sukulaistemme hassuista tavoista ja imitoimme heidän maneereitaan hekotellen. Kirkkaassa vedessä näimme parin   _ _ _ _ _en uiskentelevan, ja lohien nappaamista varten asetettu _ _ _ _ _ _ odotteli vielä saalistaan järven pohjalla.

 

Ukkosen pakotettua kaikki asukkaat sisätiloihin   _ _ _ _ _roin ajan ratoksi _ _ _ _ _pölkystä _ _ _ _ _taulun, johon   _ _ _ _ _sin teräksiset reunukset. Pikkuserkkuni _ _ _ _ _ ja

_ _ _ _ _ _   lukivat aikakausi_ _ _ _ _ä makuukammarissa. Vehreän pihapiirin viehkeät

_ _ _ _ _pensaat kukoistavat aina kesäaikaan; ne saavat tarpeeksi valoa, lämpöä ja kosteutta. Maja_ _ _ _n emäntä on tosin kerännyt suurimman osan terälehdistä talteen, sillä hän aikoo valmistaa niistä teetä vanhalla reseptillä. Varjoisan _ _ _n vieressä kasvaa myös muutamia luumupuita, joiden hedelmistä isäntä taikoo syksyisin hilloa ja piirakkaa. Maanantaina kävimme vielä porukalla vetämässä kovan mäkitreenin Simpsiön

_ _ _ _ _ _ _ _, jonne on noin puolen tunnin ajomatka. Hikeä lensi jyrkässä mäessä ja paahtavassa helteessä. Pulahdimme läheiseen lampeen vilvoittelemaan, ja uintihetken jälkeen erkanimme omille teillemme.

 

Matkustin heinäkuussa   _ _ _ _ _ _ _än, _ _ _ _on ja   _ _ _ _ _ _ _an, joten ehdin jo kyllästyä loputtomaan, junan ikkunasta avautuvaan   _ _ _ _ _maisemaan. Onneksi sain maalaismaisemaan vaihtelua Helsingistä, jossa kuljin   _ _ _ _alla ympäri ämpäri keskustaa. Kapealta _ _ _ _ _ _ _ _ _nkadulta avautui upea näköala sekä tuomiokirkolle että merelle ja vilkkaalle Kauppatorille. En välittänyt siitä, että kesällä 2016 suosittu   _ _ _ _mon Go – peli oli jo poissa valtavirran käytöstä. _ _ _ _ _sin puhelimennäyttöäni ihan vauhkona taistellessani eri gymeillä. Purkaakseni ylimääräistä energiaani kutsuin ystäväni pelaamaan _ _ _ _ _lentistä   _ _ _ _ _saaren liikuntakeskukseen. Olisi toki ollut mukavampaa olla ulkona, mutta sateen takia kaikki ulkokentät olivat märkiä.

 

Kesä ei onneksi mennyt liian nopeasti. Elokuussa ehdin vielä harjoitella rakasta harrastustani   _ _ _ _ _maahiihtoa rullasuksin. Koulun alkaminen rikkoi toisaalta vapauteni, mutta toisaalta oli ihanaa nähdä kavereita ja päästä säännölliseen päivärytmiin. Kesästä jäi jäljelle mukavasti erottuvat rusketus_ _ _ _t, kasvanut ihosyöpäriski,  _ _ _ _ _n väriseksi raidoittuneet hiukset, yliannostus tuoreita _ _ _ _ _ja sekä hauskat muistot.

 

Riikka Ahvenniemi

Anna Marin / Anna-Leena Helistö

Olli Apponen

Piritta Hakkari

Jari Huvila

Annikka Ilvessalmi

Anja Isonikkilä

Jaana Tenho / Jaana Oinonen

Jarkko Währn

Juha-Pekka Peltola (Juha x2)

Kaarina Salo

Katariina Soine

Jenni Keltanen

Markku Kittilä

Kaisa Kokko / Hanna Kokkonen

Lasse Lindqvist

Rosaria Lehtinen

Pia Liimatainen

Marjaliisa Johansson

Marjo Rossinen

Laura Murto

Marjo Mäntykivi

Pekka Niemi

Eija Nikkanen

Aleksi Ojala

Heikki Pokela

Matti Rajamäki

Inka Saajoranta-Kurvinen

Henri Ruusuvuori

Janne Salmivuori

Paula Spåre

Riikka Tainio

Miiu Talonen (x3)

Tuula Tikkanen

Annika Viljanen

Seija Vuori

Katariina Mehtälä

 

Sara Löyttyniemi