Lucia

Lucian päivää vietettiin perinteisesti koulussamme tänään 13. joulukuuta. Aamunavaus sujui rauhallisissa tunnelmissa sisäpihalla laulun ja puheen merkeissä. Musiikkilinjan opiskelijat esittivät perinteisen Santa Lucia -laulun ja kertoivat juhlasta lyhyesti.

Juhlan juuret pohjautuvat synkkään tarinaan, jonka mukaan alkuperäinen Lucia koki marttyyrikuoleman uskontonsa puolesta. Juhla oli ennen vain Ruotsissa vietetty juhlapäivä, mutta nyt se on vahvasti suomalaistunut.

Suomessa Lucian päivänä valitaan perinteisesti Lucia-neito, jonka ajatellaan tuovan valoa pimeyteen, onhan Lucian päivä valon juhla. Suomessa Lucian päivää vietetään paljon myös kouluissa ja päiväkodeissa. Tapiolan lukion perinteisiin Santa Lucia on kuulunut jo monien vuosien ajan.

Uutisen kirjoitti eräs abiturientti