Kurkistus opon arkeen

Hei, kerro ensiksi nimesi ja toimenkuvasi.

-Anja Isonikkilä, toimin opona.

Jos et toimisi opona, mikä olisi ammattisi?

-Hyvä kysymys. Olisin ehkä myyjä.

Mitkä olivat lempiaineesi, kun olit itse lukiolainen?

-Lempiaineitani olivat englanti, historia ja äidinkieli.

Miltä Kilosta tänne muuttaminen tuntui?

-Muutto sujui hyvin. Koulu on aivan upea ja hyvin rakennettu. Täällä on hyvä sisäilma. Tilat ovat myös hyvin upeat ja täällä on kaunista. Hipoo täydellisyyttä, myös opiskelijat vaikuttavat olevan tyytyväisiä.

Miten kurssivalinnat sujuivat mielestäsi?

-Kurssivalinnat menivät todella hyvin. Alussa tosin hieman pelotti. Opiskelijat tietävät aiheesta vielä paremmin.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa meille opiskelijoille?

-Nauttikaa lukioajasta, se on elämänne parasta aikaa. Ottakaa rennosti älkääkä stressatko liikaa.

Hauskin ja kamalin kokemus urasi aikana?

– Lukion ysiluokkalaisten esittelyiltapäivissä joskus 2000-luvun alussa tulin kovalla kiireellä pitämään esittelyä useille tuoreiden kanssa. Ysit ja tuutorit olivat jo paikalla ja odottelivat minua auditoriossa. Olin kyllä hiissauttanut valkokankaan valmiiksi alas, mutta joku oli nostanut sen taas ylös. Niinpä laitoin valkokankaan tulemaan alas automaattisesti nappia painamalla. Sen tehtyäni aloin höpöttämään jotain useille. Kunnes vilkaisin lavalle päin. Huomasin, että joku oli hilannut flyygelin juuri valkokankaan alastulon alle. Pikkuisen iski paniikki, ja ääneen kysyin yseiltä ja tutoreilta, tietääkö kukaan sattumoisin, kuinka paljon tuommoinen flyygeli muuten maksaa. Onneksi juuri ja juuri ehdin pysäyttämään valkokankaan.

Jatka ohjelauseita:

”Älä ainakaan… jätä asioita hoitamatta loppuun.

”Muista… ulkoilu, ruokailu ja vapaa-aika.

Haluaisitko kysyä jotain meiltä opiskelijoilta?

-Haluaisin kysyä koko ajan. Miten koette lukion? Mitä parannusehdotelmia teillä olisi? (Kaikki otetaan vastaan, tämä lukio on loppujen lopuksi teidän työpaikkanne). Viihtyvyys on tärkeätä, tämä on antoisaa aikaa, jota voi muistella hyvällä. Koulun pitäisi olla terveellinen ja turvallinen paikka opiskelijoille. Opiskelijat voivat luottaa, että heistä pidetään huolta.

Haluatko lähettää terveisiä?

-Hommat kannattaa hoitaa, muuten ollaan kuin Ellun kanat.


Ela