Syksyn kirjavinkkaus

Illat pimenevät ja kylmän tuulen piiskaama sade hakkaa ikkunoita. Mikä voisi olla ihanampaa kuin käpertyä sängyn kulmaan valtavan teekupin ja koukuttavan kirjan kanssa? J.K. Rowlingin Harry Potter ja kirottu lapsi on yksi herkullisista tämän vuoden uutuuksista. Kirjasta on tulossa suomennos 8. marraskuuta.

J.K. Rowling – Harry Potter ja kirottu lapsi

J.R. Rowlingin kaikkien rakastama velhomaailma Tylypahkoineen, loitsuineen ja kirouksineen on palannut kirjan sivuille, mutta ei kuitenkaan novellin vaan käsikirjoituksen muodossa. Näytelmää esitetään Lontoon Palace -teatterissa ja sen liput myytiin hetkessä. Rowlingin kirja on kertomus Harryn keskimmäisen lapsen Albuksen elämästä isänsä varjossa. Hänet lajitellaan Luihuiseen, ja sen vuoksi muut oppilaat alkavat pilkata häntä. Ikään kuin tämä ei jo riittäisi, hänen paras ystävänsä on Draco Malfoyn poika Scorpius, jota pidetään Voldemortin poikana. Kirjaan on myös siroteltu herkullisia yksityiskohtia Harry Potter -sarjan keskeisistä hahmoista. Vieläkö tämä tästä voi parantua?

Yhdeksäntoista vuotta viimeisen kirjan tapahtumien jälkeen Harry Potter toimii taikaministeriön ylityöllistettynä virkamiehenä, aviomiehenä ja kolmen lapsen isänä. Harryn keskimmäinen lapsi Albus Severus Potter aloittaa ensimmäisen vuotensa Tylypahkassa noitien ja velhojen koulussa. Hänen saa osakseen Potter-nimen taakan. Isä ja poika joutuvat kokemaan perhesuhteiden vaikeuden ja aikaan kajoamisen vakavuuden. Kaikki tapahtuu aina syystä ja tulevaisuus voi riippua vain pienen sattuman varassa.

Kirja on saanut kirjavia arvosteluja, mutta minä suosittelen sen lukemista. Varsinkin, jos on pitänyt aiemmista J.R. Rowlingin kirjoista.

Syksyisiä lukuhetkiä!