Syksyn pimeydestä nousee laulu

Musiikkilinjan konsertti Syksyn pimeydestä nousee laulu oli jälleen menestys. Tapiolan kirkossa pidetyn, jo perinteeksi muodostuneen syyskonsertin anti oli runsas: illan aikana kuultiin vaikuttava otospelkistetyistä yksinlauluista sekä mittavista orkesteri- ja kuoroteoksista aina yhteislauluun saakka.

Konsertin ohjelmistossa oli jopa kaksikymmentä esiintymisnumeroa, mutta konsertti ei osoittautunut puuduttavan pitkäksi, vaan monipuoliseksi sekä viihdyttäväksi kokonaisuudeksi.

Tuula Tikkasen johtaman kamarikuoron kestosuosikkien, kuten Alahall’ on allin mieli ja Kaikki maat te riemuitkaatte, lisäksi kuultiin taivaallinen Eric Whitacren säveltämä Lux Aurumque.

Kahdelta edelliseltä vuodelta tuttuun Tiernapojat-esitykseen tuli tänä vuonna virkistäviä muutoksia yksinkertaistamisen sekä huumorin myötä. Puhallinorkesteri jätettiin pois, ja mänkin tähden varsi oli jopa viisimetrinen.

Yksinlaulajat säestäjineen, lauluyhtyeet, kuorot sekä orkesterilaiset loivat yhdessä hyvän kuvan musiikkilinjan tasosta sekä hengestä. Yleisön kiittävän palautteen turvin voikin sanoa, että konsertti sujui mahtavasti. Ensi vuonna uudelleen!

Jutun kirjoitti Alvar