Vähän luovuutta?

Tehtävänäsi on siis täyttää tarinan aukot joillakin aivan satunnaisilla sanoilla. Keksipä kuhunkin kohtaan joku sana ja katso lopuksi, millainen tarinastasi oikein tuli. Joissakin kohdissa on aika tarkat ohjeet, jotta ne sopisivat tekstin kanssa edes jotenkin yhteen mutta voi aivan hyvin myös vetää mutkat suoriksi ja unohtaa tarkennukset. Hyviä tarinointihetkiä!

1. kaupunki/saari/osavaltio/maa
2. konkreettinen asia
3. adjektiivi (kuvaa elävää olentoa)
4. mennyt/”neutraali ”aika (esim. 2.toukokuuta, jouluaattona)
5/6. henkilö tai hahmo (esim. George Clooney, Rölli)
7. adjektiivi (muu kuin ulkonäköä tai luonnetta kuvaileva)
8. sama kuin kohta 1
9. liikkumista ilmaiseva verbi (esim. uida, hyppiä) me-muodossa
10/11/12 paikka
13/14 verbi pluskvamperfektissä me-muodossa
15. (sää)ilmiö tai olio/henkilö/hahmo (esim. tuuli, mielisairaalasta karannut pelle)
16. sama kuin kohta 1
17. sama kuin kohta 5
18. olento/henkilö/hahmo
19. sama kuin kohta 6
20. sana/lause/lausahdus
21. paikka
22. sama kuin kohta 15
23. aika (esim. minuutti, tunti, päivä)
24/25/26 kansallisuus tai kansalaisuus (esim. buddhalainen, costaricalainen)
27. numero
28. ajanilmaisu (esim. 10 minuuttia, monta tuntia)

Onko kukaan kuullut sellaisesta paikasta kuin __ (1)? Se tunnetaan parhaiten kellertävistä __ (2) sekä __ (3) kansastaan. Perheeni ja minä kävimme siellä __ (4) yhdessä ___ (5) ja ____ (6) kanssa. Mielestäni loma oli erittäin ___ (7). Kerronpa miksi.

Ensinnäkin __ (8) ei ollut helppoa päästä: ___ (9) sinne Helsingistä __ (10), __ (11) ja __ (12) kautta. Toisekseen, jo ensimmäisenä päivänä alkoi tapahtua.
Olimme __ (13) rannalla ja ___ (14) meressä, kun yhtäkkiä ___ (15) yllätti. ___ (16) se on hyvin harvinaista.

Minä ja perheemme emme säikähtäneet sitä yhtään. Sen sijaan __ (17) kirkui kuin __ (18), ja __ (19) yritti rauhoitella itseään toistamalla jatkuvasti ”__ (20)”. Tilanne oli niin vakava, että meidät ohjeistettiin menemään ___ (21), kunnes __ (22) lakkaisi/lähtisi pois. Siinä menikin aikaa: nimittäin __ (23).

Söimme virolaisessa ravintolassa, jossa oli ___ (24) tarjoilija, ___ (25) kokki ja ___ (26) asiakkaita. Olimme asiakkaista ainoat, joiden tilaus meni ___ (27) kertaa pieleen. Istuskelimmekin ravintolassa peräti __ (28). Kotiin lähdimme seuraavana aamuna.

 

Tarinan aukkoineen keksi Elina Sorjonen