Kajaanista kajahtaa

Musiikkilinja vieraili opettajineen valtakunnallisilla musiikkilukiopäivillä Kajaanissa huhtikuun lopussa Suomi 100 -teeman siivittämänä.

”Kajaani on omaleimainen pohjoisen kaupunki, joka tunnetaan linnastaan, joestaan, kalevalaisuudestaan ja mainiosta kulttuuritarjonnastaan. Perikainuulainen on syvämietteinen pohdiskelija, joka mielellään talvisin hiihtelee ja kesäisin samoilee metsäluonnon keskellä omissa oloissaan eikä tee itsestään suurta numeroa. Lähemmin tutustuttaessa kainuulainen ihmisluonne kuitenkin paljastuu hyvin vieraanvaraiseksi, lämminhenkiseksi ja ennen kaikkea luovaksi. Kaikki kainuulaiset ovatkin pohjimmiltaan oman elämänsä ’Havukka-ahon ajattelijoita’.”

Näillä sanoilla toivotti Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen meidät musiikkilukiot tervetulleiksi Kajaaniin. Päivien teemana oli tietenkin Suomi 100 ja konserttien teemat itsenäisen Suomen musiikki, suomalainen identiteetti ja maisema.

IMG_3170.JPGPäivien aikana näimme huikeita esityksiä mukaan lukien Tapiolan lukion musiikkilinjan Samaa puuta -musikaalin konserttiversion. Tapiolan opiskelijat esiintyivät myös koululaiskonserteissa ja kauppakeskuksessa. Lisäksi tiistain konsertissa esiintyi Global Messenger Service Sakari Kukon ja Mikko-Ville Luolaja-Mikkolan johdolla. He pitivät myös työpajoja musiikkilukiolaisille.

Kiitos Kajaani vieraanvaraisuudesta ja seuraavat musiikkilukiopäivät vietetäänkin sitten Tapiolassa 2019!

teksti Tuula Tikkanen, kuvat Iiro Mikola