Ykkösten ilta

Viime perjantaina pääsimme seuraamaan uusien musaykkösten ensimmäistä kokonaista konserttia – Ykkösten iltaa. Yleisöksi pääsivät harvat ja valitut, sillä koronatilanteen ja rajoitusten takia katsomoon pääsi pelkästään ilmoittautumisen kautta. Vaikka yleisössä oli vähemmän kannustajia, oli tunnelma silti katossa. 

Oli ihanaa päästä kuuntelemaan elävää musiikkia, ja vieläpä juurikin näiltä musaykkösiltä. Vallitsevan pandemian takia ei ole pitkään aikaan saanut samanlaista tilaisuutta, tai enintään rajoitetuin määrin – senkin takia ilta tuntui vielä astetta erityisemmältä. Tärkeää myös ykkösille, että he pääsivät esiintymään yhdessä. Itse muistan nyt abina, kuinka kivalta tuntui päästä rakentamaan musiikin ja uusien tuttavuuksien avulla konserttia. 

Abien etäjakson takia uusiin ykkösiin tutustuminen on ainakin omalta osaltani jäänyt hieman vajaaksi, joten oli myös kiva nähdä heitä esiintymässä. Monelle meistä musa-abeista oli epäselvää se, minkälainen jakauma 20E:llä on esimerkiksi soittimissa. Eihän sillä niin paljon väliä ole, mutta esimerkiksi Wanhojen tanssien orkesterin muodostumiseen vaikuttaa se, miten tasaisesti eri soitinryhmän edustajia luokalla on. 

Konsertista huokui intohimo musiikkia ja esiintymistä kohtaan, mikä oli miellyttävää katsojan näkökulmasta. Tuli itsekin sellainen olo, että tahtoisi pitkästä aikaa päästä esiintymään! Se jo kertoo siitä, että lavalla on lahjakasta porukkaa. 

Konsertin musiikillinen sisältö oli erittäin laaja – ohjelmistosta löytyi bändisoittoa ja pienempiä kokoonpanoja, klassisesta musiikista rockiin. Yksi hienoimmista osuuksista konsertissa olivat ykkösten itse säveltämät bändikappaleet. Ei tullut kuitenkaan yllätyksenä, miten lahjakkaita musalaisia olemmekaan saaneet lukioomme! 🙂

Kiitos vielä kerran musaykköset ihanasta konsertista. Teki varmasti kaikille konserttia seuranneille hyvää päästä kuulemaan elävää musiikkia! 

Teksti: Anni Ropponen
Kuvat: Julia Kiljander