Se liikkuu viimeinkin – länsimetro

Länsimetro, tuo kauan odotettu kapistus, on viimein valmistunut. Ensimmäinen metro lähtikin liikkeelle 18.11.2017, reippaasti yli vuoden myöhässä.

Vuonna 2008 tehdyn kustannusarvion mukaan länsimetron piti maksaa 714 miljoonaa euroa. Vuonna 2016, metron oletettuna valmistusvuonna, budjetti norkoili jo 1,088 miljardissa eurossa. Viimein metron valmistuttua budjetti oli kasvanut yli 60 prosenttia alkuperäisestä, ja loppuhinnaksi jäi 1,186 miljardia.

Metron toinen vaihe, reitti välillä Matinkylä-Kivenlahti, valmistuu liikennöitävään kuntoon Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksin mukaan aikaisintaan vuonna 2022. Toisen vaiheen hankesuunnitelman alkuperäinen budjetti oli 801 miljoonaa euroa, mutta hinta kivunnee yli miljardin euron. Budjetin odotetaan nousevan peräti 40 prosenttia, jolloin loppuhinnaksi tulisi vähintään 1,1 miljardia euroa.

IMG_0272

Ensimmäinen länsimetron osa on kuitenkin aloittanut liikennöintinsä, viimeinkin. Ihmisiä norkoili metroasemilla puolet yöstä. Siellä onneksi saatiin tehdä meidän suomalaisten lempipuuhaa – jonottaa, jonottaa ja jonottaa. Kun metro viimein saapui pysäkille, pääsivät odottamisesta närkästyneet ihmiset seisomaan metroon kuin sillit suolassa. Jes! Kivaa. Mitäs muutakaan sitä voisi viiden aikaan aamuyöllä tehdä kuin päästä nauttimaan toisten suomalaisten läheisyydestä rakkaassa julkisessa liikenteessämme.

Metrolla sai kulkea Matinkylästä ihan Vuosaareen asti, kunnes heti avauspäivän illalla sujuva liikenne alkoikin jo takkuilla. Syyksi todettiin junavika. Kumma kyllä. Metroa rakennettiin vuosikausia, pitkään ja hartaasti, ja kun viimein osa urakasta valmistui ja metrolla pääsi kulkemaan, ensimmäisenä päivänä tulee junavika. Toisaalta mikään ongelma länsimetron kohdalla ei tule enää yllätyksenä suurimmalle osalle espoolaisista. Ennen länsimetron avaamista länsimetrolla oli ainoastaan kolme täysin onnistunutta koeajopäivää. Länsimetro kesti ennen sen avaamista kaksi viikkoa ilman teknisiä häiriöitä. Mutta avauspäivänä tämäkin putki katkesin junavikaan.

Ennen länsimetroa oli Etelä-Espoo kaunis, vihreä, meluton ja sopuhintainen paikka asua. Bussipysäkit löytyivät suhteellisen läheltä. Moni pääsi bussilla kätevästi paikasta toiseen ja hyvällä tuurilla jopa ilman bussivaihtoja. Helsingistä päin pääsi myös näppärästi kotiin. Oi niitä kauniita kesäiltoja, kun oli istumassa hiljaisessa bussissa samalla, kun bussi ajoi Länsiväylää pitkin. Kaikki ne merimaisemat ja upeat auringonlaskut saavat sydämeni edelleen sykkimään.

Länsimetron rakennusurakoiden alkaessa maisemat pysyivät edelleen kauniina, kunnes työmaita rupesi tulemaan lisää ja lisää. Liikenne hidastui, ja ihmiset kyrsiintyivät loputtomiin tietöihin, jotka hidastivat matkaa julmetusti. Lopulta Etelä-Espoo täyttyi täysin työmaista, etenkin oransseista aidoista. Nämä räikeät yksityiskohdat korostivat kieltämättä hienosti Suomen luonnollisen kaunista maisemaa. Ulkonakaan ei voinut enää käydä rauhassa, kun yhtäkkiä alkoi tuntumaan siltä, että taivas putoaa päähän, kun työmaiden räjähdyksiä tulvi joka suunnasta.

Nyt kun metro on viimein saapunut Etelä-Espooseen ennakkojoululahjana, saamme ihailla upeita tunneleita, jotka hehkuvat pimeyttään, tyhjyyttään ja synkkyyttään. Ihan vain, koska ulkona ei ole jo valmiiksi tarpeeksi pimeää. Saamme tästedes myös kesäisin nauttia pimeydestä. Kerrassaan mahtavaa! Suomen säässä on myös hienoa kävellä pitkiä matkoja lähimmälle metroasemalle. Puolitoista kilometriä kävelyä räntäsateessa ja loskassa kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta.  Toisaalta metroa saa odottaa kuitenkin lämpimissä metrotunneleissa. Aluksi pitäisi vain jaksaa kävellä itse metron sisäänkäynnille, josta alkaa vasta pitkä matka varsinaiselle asemalle.

IMG_1094

Liitäntäbussit alkavat todennäköisesti kulkemaan 3.1.2018. Niillä  kulkiessa oletettavasti välttyy turhan pitkiltä kävelymatkoilta. Tällöin toisaalta joutuu tekemisiin vaihtojen kanssa, mikä saa monien mielensäpahoittajajien, kuten minun, hermot kiristymään. Metron on tulevaisuudessa ennustettu tuovan Espooseen uusia asukkaita. Ensimmäisen kymmenen vuoden sisällä oletetaan 40 tuhannen ihmisen muuttavan tänne. Uudet asukkaat tuovat mukanaan lisää varallisuutta, mutta toisaalta taas heitä varten tulee rakentaa esimerkiksi hillittömästi uusia asuntoja, joita on nyt jo noussut korkeuksiin pilaamaan Espoon kaunista luontokuvaa. Uudet asukkaat tarvitsevat myös lisää kouluja, päiväkoteja, terveyskeskuksia, katuja, viemäreitä, vesijohtoja ja kaikkea mitä ihminen voikaan tarvita. Jatkuvat rakennusurakat eivät sittenkään ole lähelläkään loppua. Hienoa. Tämäkin pistää miettimään, millä, tai oikeastaan kenen, rahoilla tämä kaikki maksetaan, kun itse länsimetrokin  maksaa kokonaisuudessaan noin 2,3 miljardia. Uusien  asukkaiden verorahoista, vai kenties meidän nykyisten asukkaiden, joiden pulitettavaksi länsimetro on tähän mennessä pääosin koitunut? Toisaalta länsimetrokin alkaa oletettavasti maksamaan itseänsä takaisin, jos se nyt joskus saataisiin ensin täysin valmiiksi. Aikaisintaan vuonna 2022. Sitä odotellessa.

Pääasia on kuitenkin se, että olemme viimein saaneet tutustua kauan odotettuun länsimetroon. Ikuisuushankkeeksikin parjatulle saagalle saatiin viimein lopetus. Tai ainakin sen ensimmäiselle osuudelle. Vaikka vikoja löytyy enemmän kuin tarpeeksi, on länsimetrolla monta vuotta, toivottavasti jopa vuosikymmeniä, aikaa todistaa olevansa kaiken hien ja uurastuksen väärti. Toivottavasti näemme tämän päivän, jos se on tullakseen.

 

Eva-Stina Kivistö

 

Lähteet:

https://yle.fi/uutiset/3-9832068

https://yle.fi/uutiset/3-9925104

https://yle.fi/uutiset/3-9909526

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Junavika-aiheutti-L%C3%A4nsimetrolle-jo-ongelmia/1071380

https://yle.fi/uutiset/3-9907993

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/585699-lansimetron-jatke-valmistuminen-siirtyy-ja-hintalappu-nousemassa-yli-miljardiin

 

Kuvat:

Kansikuva: https://pixabay.com/en/

Muut: omia kuvia