Joulutervehdys Englannista

Hei taas!
Täällä kirjoittelee Marja Englannista. Aika on lentänyt tosi nopeasti: Jo melkein neljä kuukautta vaihtoa takana, ja noin kuus edessä. Joulujärjestelyt alkoi täällä jo aika kauan sitten, ja musta tuntuu että joulua paisutellaan täällä enemmän kun Suomessa. Joululauluja tulee siis joka kanavalta 24/7 jo monetta viikkoa, ellei kuukautta… Lisäks ainaki mun koti pursuaa joulukoristeita: Sanottakoon nyt vaikka se, että meillä on kaks joulukuusta sisällä ja 4 ulkona. Lisäksi varmaan jokaisella pöydällä ja ikkunalaudalla on jotain joulurönsyilyä, puhumattakaan tasatunnein joulupotpuria laulavasta karusellitalosta, tai joulupukkivessanpöntönpäälysestä… Aika överiä, mut ainaki tunnelma pysyy yllä. 😉 Lisäks täällä on viimeaikoina ollut useita ilotulituksia esim. kaupunkien jouluvalojen sytyttämisten tai muiden tapahtumien yhteydessä. Se on ollut mulle tosi yllättävää, kun yleensä on tottunu näkemään ilotulituksia vain uutenavuotena.
IMG_6143
Luulen, että joulun viettäminen kokonaan eri ihmisten, perinteiden ja tapojen kanssa tulee olemaan tosi outoa, mutta olen siitä kyllä silti tosi innoissani. On hauskaa, kun pääsee yhdistämään eri maiden kulttuurien tapoja: Ei siis pelkästään Suomen ja Englannin, vaan myös Saksan, sillä mun kanssa täällä asuu saksalainen vaihto-oppilas.
IMG_6182Koulussa menee hyvin, ja olen alkanut saavuttaa hyviä numeroita aika pienellä vaivalla. Tosin huomasin, että joidenkin kokeiden arvosteluskaala on tosi matala, sillä esimerkiksi itse sain 44/90 pistettä ICT:n kokeesta ja saavutin sillä Distinctionin, eli parhaimman arvosanan… Riippu kyllä varmaan myös aineesta ja kokeen haastavuudesta. Lisäksi onneksi sain ‘Homestudya’, mikä tarkoittaa että voin halutessani poistua koulurakennuksesta, jos ei ole tunteja. Jee!

Näiden kuukausien aikana olen ehtinyt käydä Lontoossa useita kertoja ja todella onnistuneella viiden päivän Skotlanninretkellä. Se oli meidän Englannin vaihtarijärjestön pitämä, ja käytiin niin Edinburghissa, kuin kuuluisassa Loch Nessissäkin. Olen myös leiponut perheelleni mokkapaloja, mustikkapiirakkaa ja karjalanpiirakoita, ja kaikki on maistunut todella hyvin! Ihmettelivät sitä, että poimitaan mustikkamme itse metsästä. 😀 Täällä ei vielä ole kovin kylmä (jotain kymmentä astetta, enemmän tai vähemmän), mutta jos lunta sataa, niin koulut suljetaan. Tämä kai johtuu siitä, että bussit ei kulje eikä kellään ole talvirenkaita, joten kukaan ei uskalla lähteä minnekään. Lunta on ennustettu tänne jo pariin otteeseen, mutta eipä ainakaan vielä ole näkynyt…

Nauttikaa te siellä lumesta kun vielä voitte, hyvää joulua ja viimeisiä koulupäiviä kaikille! Ja muista käydä katsomassa tarkempia kuulumisia YouTubesta @marjamehu ja Instagramista @holmarja.

Terveisin Marja

image (1)