Tapiolan koulu ja lukio sai 60-vuotissynttärilahjaksi konsertin

Juhlaviikon perjantain viimeisellä tunnilla lukion ja yläasteen oppilaat kerääntyivät juhlasaliin kuuntelemaan Tapiola Big Bandin konserttia. Bändi lähti soittamaan ilman kummempia selittelyjä. Rumpali laski kappaleen käyntiin, ja oppilaat hiljentyivät kuuntelemaan.

Tapiola Big Band on saanut alkunsa meidän lukiosta, jossa yhtye alun perin harjoitteli nykyisen yläasteen musiikkiluokan tiloissa. Sen perusti aikanaan Tapiolan yhteiskoulun entinen musiikin lehtori Martti Lappalainen. Kokoonpanossa on yhä muutamia soittajia näiltä ajoilta. Nykyään Tapiola Big Band koostuu monista ammattimuusikoista.

Bändin kapellimestarina toimiva Esko Heikkinen on maailmalla tunnettu jazztrumpetisti ja ehdottomasti yksi Suomen parhaimmista trumpetisteista. Hän on toiminut opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla, mutta juuri Tapiola Big Bandissä hän tutustui ensimmäistä kertaa jazziin.

Konsertissa oli rento tunnelma. Oppilaat istuivat juhlasalin lattialla kuuntelemassa soittoa. Ohjelmistossa oli paljon sekä perinteistä jazzia ja big band musiikkia, että vähemmän tunnettuja ja soittajien itse säveltämiä kappaleita. Bändi esiintyi myös iltajuhlassa koulun vanhoille opiskelijoille sekä opettajille.

Itse Juvenalia Big Bandin soittajana oli mahtavaa päästä seuraamaan näin kokeneen big bandin konserttia. Se oli myös mukava kevennys kouluviikon loppuun. On hienoa, että ammattimuusikoilla oli aikaa tulla esiintymään kouluumme ilmaiseksi. He antoivat konsertin meille ikään kuin syntymäpäivälahjaksi.

Reeta Hartikainen 18e

IMG_2866

Tapiola Big Bändin jäsenet

KAPELLIMESTARI:

Esko Heikkinen

SAKSOFONIT:

Riikka Matala, Jyrki Nummi, Ilmari Rönkä,

Maria Matula, Lasse Ammann, Seppo Olkkonen

PASUUNAT:

Hooper Santos, Juha Mursula, Leo Glad, Jouko Antere

TRUMPETIT:

Esko Heikkinen, Raimo Korhonen, Matti Riikonen, Jukka Niemi, Elisa Kristola

KOMPPI:

Pekka Mesimäki (piano), Ilkka Hanski (basso), Tuukka Dunkel (rummut)