Kestävää kehitystä ja uusia ystäviä

Globsol on vuosittainen 18-22-vuotiaiden nuorten keskustelufoorumi, jossa käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita. Viime vuonna aiheena oli nuoret rauhanlähettiläinä ja tänä vuonna kestävä kehitys. Ensimmäinen tapaamisemme oli marraskuussa Tukholmassa ja seuraava tapaaminen on huhtikuussa Espoossa.

Globsol oli jaettu kolmeen työryhmään, jotka työskentelivät eri kestävän kehityksen aihealueiden parissa: muoti, matkustaminen ja ruoka. Ryhmissä pohdittiin aluksi aihealueisiin liittyviä laajoja ongelmia ja ratkaisuja niihin. Tämän jälkeen keskityimme projekteihin, jotka olimme saaneet eri yrityksiltä ja järjestöiltä. Kestävä ruoka -ryhmän tehtävänä oli pohtia, kuinka Viking Line voisi vähentää ja hyödyntää syntyvää ruokajätettä. Kestävä matkustaminen -ryhmän tehtävänä oli puolestaan suunnitella Ruotsin matkailuyhdistykselle mahdollisimman ympäristöystävällinen matka Helsingistä Tornion kautta Tukholmaan. Jatkamme projektien työstämistä huhtikuuhun asti, jolloin tapaamme seuraavan kerran Hanasaaressa. Esittelemme silloin aikaansaannoksiamme muille osallistujille ja eri asiantuntijoille.

Matka oli antoisa, sillä saimme paljon hyviä uusia ajatuksia siitä, miten voimme toimia ympäristöystävällisemmin ja kestävämmin omassa arjessamme. Sen lisäksi saimme myös uusia ystäviä niin Ruotsista kuin Suomestakin kahdella kielellä. Kaiken kaikkiaan pidimme matkasta todella paljon.

Viivi, Henri ja Anni