Hi, Marja täällä!

Jotenkin tuntuu, että loppu alkaa jo lähestymään, vaikka tässä on vielä kolme kuukautta jäljellä. Kuitenkin huomaan tosi usein jo miettiväni mitä sitten teen, kun olen taas kotona. 😀 Ajan kulun on vihdoin alkanut tuntemaan, eikä se siis enää lennä niin kuin avaruusalus. Ei se tarkota, että mulla olisi täällä jotenkin kurjaa, tai että mulla olis hirveä koti-ikävä: Kaikesta vaan on tullut jo niin tavallista, eikä tapahdu enää niin paljon kaikkea suurta ja mullistavaa, että aika sitten jotenkin kuluu hitaammin. Vaikka suuresti epäilin ennen vaihtoa, ettei mistään paikasta voisi tulla kuin toinen koti, niin kyllä tässä on niin kuitenkin tainnut käydä. Hups.

Koulussa on siirrytty kokeista kurssitöiden pariin. Kurssityöt on täällä massiivisen pitkiä ja monimutkaisia, ja niihin usein vaaditaan todella paljon tekstiä. Kokeet puolestaan oli tosi YO-koemaisessa ympäristössä, vaikka suurin osa niistä oli vaan sellasia kahden tunnin kokeita. Sitten oli pidempiäkin (6h), tai extrapitkiä niin kuin mulla, nimittäin 10h. Ei tietenkään istuttu 10h kokeessa putkeen, vaan 2h/päivä, niin saatiin koe viikossa suoritetuksi. Sain kokeista Distinctionin ja Meridin, eli parhaan ja toisiksi parhaan! 😉 (Arvosteluskaala: Fail, pass, merid, distinction.)

Täällä on jo tosi lämmin, ja jo helmikuun lopussa oli päiviä, jolloin oli 18 astetta lämmintä. Kun aamuisin herään 6:30, niin on jo valoisaa. Ihan kivaa vaihtelua, mutta sanotaanko että kyllä mä enemmän tykkään Suomen neljästä vuodenajasta. Toivottavasti saadaan nauttia niistä vielä tulevaisuudessakin. 🙂

Tämän ja edellisen Vitsas-postauksen välissä tapahtunutta:

  • Viikon loma vain kuukauden päästä kouluun paluun jälkeen! Loman aikana kävin mm. Milton Keynesissä luistelemassa sekä Lontoossa katsomassa Kiinalaista uuttavuotta ja paria museota.
  • Vaihtareiden 5 päivän reissu Dubliniin oli kaunis reissu. Erityisesti ilahdutti erilaiset suloiset pubit, munkit, irkkulainen musiikki, viihtyisät puistot, Trinity Collegen kirjasto, monopolin pelaaminen pimeässä hostellissa yöllä ja tietenkin kaverit.
  • Mun synttärit! Täällä on aivan ihana synttärikulttuuri: Kouluun tuotiin ilmapalloja ja kakkuja, ja synttärisankari pitää pinssiä jossa näkyy uusi ikä :D. Mentiin illalla syömään perheen kanssa, ja olin jotenkin olettanut siellä olevan vain host-vanhemmat, mutta ihanana yllätyksenä siellä oli myös niiden lapset ja lapsenlapset. Niitä kaikkia tulee kyllä kova ikävä!
  • Oon nähny taas paljon kaikkee uutta mm. eri kaupunkeja: Nottingham uutena tuttavuutena, ja sit vanhat tutut Cambridge, Oxford ja Lontoo. Sit kun kesakausi alkaa, niin mennään kans Brightoniin, mistä oon tosi innoissani!

Kaikesta hauskuudesta huolimatta olen jo tosi innoissani myös kotiinpaluusta. Ehkä ihan hyvä, niin ei tule olemaan niin ikävää sitten lähteä ;).

<3: Marja

Ps. Muistakaahan käydä seuraamassa Instagramissa @holmarja ja tilaamassa YT-kanava /marjamehu , jos et ole vielä käynyt! 😉

Pps. Lisäksi olen tällä viikolla (ke-su) ylläpitämässä @YFUFinland IG-tiliä, niin tulkaa sinnekin seurailemaan ja laittamaan vaihtoaiheisia kysymyksiä, joihin voin sitten vastata Storyssa!