Onko hyvinvointisi vaakalaudalla? Tartu kanssamme Huhtihaasteeseen!

Joskus omasta ja ympäröivän luonnon hyvinvoinnista huolehtiminen tuntuu monimutkaiselta tai jopa ylitsepääsemättömän hankalalta. Meistä jokaisella on varmasti asioita, joita tahtoisimme tehdä, mutta emme vain saa aikaiseksi aloittaa.

Vaikka sanojen rustaaminen paperille onkin lukion lehden toimittajina meille melkoisen tuttua puuhaa, siirrymme nyt sanoista tekoihin. Vitsasen toimittajat tarttuvat nimittäin huhtikuussa joukkoon erilaisia haasteita aina päivittäisestä meditointituokiosta täydelliseen somettomuuteen ja sokerittomaan elämään. Nämä henkeäsalpaavan haastavat ja jännittävät tehtävät muodostavat yhdessä Tapiolan lukion 30 päivää kestävän Huhtihaasteen, johon myös juuri sinä, lukiomme opiskelija, voit osallistua!

Toimittajatiimimme kokosi kymmenen haastevaihtoehtoa, joiden joukosta jokainen meistä aikoo valita yhden, jota noudattaa koko kuukauden ajan. Lista on seuraavanlainen:

  1. Pidä joka päivä 5-10 minuutin meditaatiohetki.
  2. Lue kirjaa joka ilta vähintään 15 minuuttia.
  3. Venyttele vähintään 10 minuuttia päivässä.
  4. Kävele joka päivä 10 000 askelta.
  5. Älä käytä lainkaan sosiaalista mediaa huhtikuun aikana. (WhatsAppia ei lasketa.)
  6. Älä osta mitään uutta koko kuukauden aikana.
  7. Kerää luonnosta vähintään yksi roska päivässä.
  8. Elä koko kuukausi vegaanina.
  9. Herkuton huhtikuu: vältä esim. turhaa sokeria koko kuukauden ajan.
  10. Joogaa päivittäin 15 minuuttia. (Vinkki: YouTubessa on tähän hyvä kanava nimeltä Yoga With Adriene, jolta löytyy erilaisia harjoituksia!)

Jos innostut lupaamaan jotakin muuta huhtikuun ajalle, se on tietenkin myös erittäin sallittua!

Sorrummeko houkutuksiin vai noudatammeko lupaamiamme sääntöjä koko pitkän huhtikuun? Sen saat selville vain lukemalla Vitsasen toukokuun numeron, jossa kerromme, kuinka selvisimme (jos selvisimme). Jos innostut itse toteuttamaan jonkin haasteen, laita ihmeessä viestiä Vitsasen Instagramissa (@tapiolanvitsanen), niin voimme kertoa sinunkin urotöistäsi seuraavassa lehdessä!