Metsänpeittoon!

Tämän kevään musikaali valmistui kiireellä, hälinällä ja touhulla. Projekti oli pitkä ja jopa uuvuttava, mutta antoi elämyksen niin projektissa mukana olleille kuin niille, jotka näkivät lopputuloksen yleisöstä.

Koko prokkista alettiin hiomaan ajatuksesta ja ideasta musikaaliksi jo syksyn alussa, kun haluttiin saada käsikirjoitustiimi töihin. Kässäritiimissä muutama innokas kirjoittaja kokosi käsikirjoituksen puhtaaksi kohtaus kohtaukselta jokaista vuorosanaa myöten. Toisessa jaksossa musikaali esiteltiin muille. Mukaan pääsivät kaikki ne, jotka olivat kiinnostuneita olemaan osana musikaalin valmistumista. Vaikka musikaali perinteisesti on musiikkilinjan huippuprokkis – nähtiin tänä vuonna muutama normilinjalainenkin lavalla!

Kun musikaalin idea, juoni ja roolit oli esitelty, jokainen sai valita tehtävän, mitä musikaalin aikana toteuttaa. Työryhmiä oli muun muassa bändi, visuaalitiimi, sävellystiimi, ääni- tai valotekniikka, markkinointitiimi ja koreografiatiimi. Jokaisella oli myös mahdollisuus hakea haluamaansa rooliin. Tänä vuonna rooleja oli pääroolien lisäksi kulttilaiset ja pienemmät roolit, kuten poliisit ja opettaja.

Musikaali saatiin kasaan pienellä viiveellä ja harjoitusaikatauluissa tuli kiire. Muun muassa musiikkilukiopäivät, jotka tänä vuonna järjestettiin meidän lukiossamme, sotkivat aikatauluja ja veivät harjoitusaikaa.

Kuvissa näkyy tallennettuina hetkiä musikaalista – lavalta ja kulisseista. Kiitos kaikille mukana olleille!

Anni Ropponen

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.