Tekemistä kesäpäiviin

Välillä kesäpäivät saattavat tuntua pitkiltä varsinkin jos Netflixistä loppuu katseltava. Tunnollisimmilla tapiolalaisilla saattaa olla kouluun ikävä, jolloin on mukava saada muuta ajateltavaa.

Tässä teille lista kesätekemisiä!

 

  • Kesä on täynnä festareita, joista useat maksavat monta sataa. Jos et kuitenkaan halua käyttää kesätyörahojasi lippuihin, löytyy pääkaupunkiseudulta monia hyviä ilmaiskeikkoja, kuten Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertti 12.6.

WhatsApp Image 2019-05-26 at 20.45.37

  • Kesällä parasta on mennä piknikille. Lämpimänä päivänä siihen on mukava yhdistää uiminen. Tämän voi tehdä vaikka Helsingin Uunisaaressa. Sinne pääsee ilmaisella lautalla Merisatamantorilta. Saaressa voi uida, saunoa tai ihan vain nauttia tunnelmasta. 
  • Rikhardinkadun kirjastolla on kesäpiha, josta löytyy paljon aktiviteetteja. Rikun sisäpihalla voi muun muassa pelata sulkapalloa tai soittaa kitaraa. Jos nämä ei kiinnosta, sinne voi mennä ottamaan valokuvia kauniista sateenvarjokatosta. Rikun kesäpiha on auki 9.-21.6. ma-to 10-19, pe 10-15, la 11-15.
  • Elokuvissa käynti voi tuntua inhottavalta sisällä istumiselta kauniilla säällä. Cafe Engelin sisäpihalla sijaitseva ulkoilmateatteri Kino Engel on kuitenkin juuri kauniin sään elokuvateatteri. Kahvilasta voi ostaa kahvit ja kakut, mutta liput kannattaa varata ennakkoon. Koska Suomen kesäillat ovat valoisia, näytökset alkavat vasta kymmenen jälkeen.

IMG_1774 (2)

  • Järvivedet ovat alkukesästä vielä kylmiä. Leppävaaran maauimala ja Helsingin uimastadion tuo virkistystä kesäpäiviin.

 

  • Sitten kun vedet ovat lämmenneet, iltoja voi myös viettää Nuuksion metsälammilla. Hyviä lampia on esimerkiksi Kaitalampi ja Myllylampi. Bussilla Myllylammelle pääsee Espoon keskuksesta, mutta kannattaa katsoa aikataulu, sillä jos bussista myöhästyy, seuraava tulee aikaisintaan tunnin päästä.

WhatsApp Image 2019-05-26 at 20.45.37 (1)

  • Suomessa on monia ihania kesäkaupunkeja. Aurinkoisella säällä on mukava suunnata Porvooseen, Turkuun tai Hankoon. Turkuun pääsee helposti OnniBussilla esimerkiksi Niittykummusta.

 

Mukavaa kesää!

Reeta