Covereita, kavereita ja kitarasooloja

Mistä syksyn voi tunnistaa? Siitä, että on ykkösten musiikki-illan aika! Viime viikon torstaina ja perjantaina luokkamme 19E pääsi esittämään musiikkiesityksiään. Ykkösten illan ohjelmassa oli kaikenlaista yhteismusisointia rockista a cappella -laulantaan. Koko konsertin tuotanto oli meidän säveltämäämme tai sovittamaamme.

Illan 13 musiikkiesitystä tarjosivat huumoria, sulosäveliä, show-meininkiä ja jopa bassosoolon. Esityksemme alkoi rytmikkään sambakarnevaalin kilinän ja kolinan saattelemana. Pienemmissä ryhmissä esitettyjen cover-biisien ja omien sävellystemme jälkeen tapahtuma päättyi yhteisesitykseen, jossa koko luokka musisoi Toton I Will Remember -kappaleen tahtiin.

img_0873

Meille jäi esiintymisistä oikein hyvät tunnelmat. Perjantain esitys tuntui tosin menneen torstaista paremmin. Haastattelimme kahta konsertissa esiintynyttä luokkalaistamme, Annia ja Armia. Heidän mukaansa parasta konserteissa oli hyvä fiilis esiityjien ja yleisön välillä, mahtava yhteishenki ja se, kuinka ihanasti kaikki kannustivat toisiaan. Parhaiden asioiden listalle pääsi myös se, kun näki, miten lyhyessä ajassa tällaisia kappaleita voi saada aikaan.

Työstimme luovaa prosessiamme musiikintunneilla Olli-opettajamme johdolla. Sävellys- ja sovituspuuhat lähtivät hyvin käyntiin. Kaikki ryhmät onnistuivat tehtävässään, vaikka aikaa olikin vain rajallisesti. Harjoitukset eivät kuitenkaan sujuneet täysin ongelmitta. Flunssa-aalto näytti voimansa myös meidän luokallamme, ja useat opiskelijat eivät siksi päässeet harjoituksiin. Tämä toi meille hieman lisäjännitystä ja stressiä konsertin kappaleiden valmistumisesta. Pienistä ongelmista huolimatta esitykset onneksi sujuivat mainiosti.

Musiikin ensimmäisellä kurssilla pääsimme kokemaan myös muita kiinnostavia ja mieleenpainuvia asioita. Ajauduimme tunneilla esimerkiksi keskelle shamaaniriittiä ja syvälle samban sekä atonaalisen musiikin uumeniin. Kysyimme Annilta ja Armilta tunnelmia myös MUL1-kurssista. Heidän mukaansa yhdessä musisoiminen ja kaikenlainen tekeminen oli parasta. “Oli superkivaa ku sai tehä ja soittaa musaa yhessä muiden kaa ja tutustua omaan luokkaan”, tuumasivat haastateltavat.

Me uudet musiikkilinjalaiset olemme ryhmäytyneet mahtavaksi porukaksi jo tämän ensimmäisen jakson aikana. Odotammekin innolla jo seuraavia haasteita ja musiikkiproduktioita!

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Teksti: Elias Mäkitalo & Emilia Tolvanen

Kuvat: Emilia Tolvanen, Elias Mäkitalo & Ingrid Odé