Nuoret politiikassa

Yh01-kurssin tunnilla keskiviikkona 30.10.2019 pidettiin nuorisovaltuustoa ja nuoria käsittelevä paneelikeskustelu. Paneeliin osallistuivat lukiomme Nuva-ehdokas Aada Ilvonen, kaupunginvaltuutettu Anna Rukko (kokoomus) ja Nuvan puheenjohtaja Joel Vanhanen. Paneeli järjestettiin hieman ennen Espoon Nuva-vaaleja, jotka järjestettiin 11.11.2019.

  
YH01-kurssi oli laatinut panelisteille kysymykset. Kysymykset olivat monipuolisia, vaikka pääpaino kysymyksissä kallistui nuoriin ja nuorten mahdollisuuksiin vaikuttaa politiikkaan. Myös ilmasto oli tärkeä kysymys. Opiskelijoita kiinnosti lisäksi tietää, mitä asioita Aada erityisesti haluaisi kehittää nuorisovaltuutettuna. Näitä Aadan pääpointteja olivat muun muassa mielenterveyspalvelut ja ilmasto. Kuitenkin kaikki panelistit saivat vastata tasapuolisesti, ja muutenkin paneelin tunnelma oli leppoisa. 

Uusien nuorisovaltuutettujen nimet julkaistiin Nuvan nettisivuilla 26.11.2019. Yhteensä uusia Nuvan jäseniä valittiin 40. Koulumme ehdokas Aada Ilvonen tuli valituksi valtuustoon, onnea!! Nuorisovaltuustossa kausi kestää kaksi vuotta, ja se alkaa seuraavan vuoden alussa. 

kuva: Pia Liimatainen